• Aggersborg i vikingetiden - Bebyggelsen og borgen
    Aggersborg i vikingetiden - Bebyggelsen og borgen

Aggersborg i vikingetiden - Bebyggelsen og borgen

450,00 DKK

Aggersborg er den største af de monumentale ringborge, som kong Harald Blåtand lod opføre i anden halvdel af 900-årene. Borgen lå med vid udsigt over Limfjorden, på et strategisk vigtigt sted. Sammen med andre danske ringborge som Trelleborg og Fyrkat spillede Aggersborg en central rolle i vikingetiden.

Hvor borgen blev anlagt, havde der før ligget en stor vikingetidsbebyggelse. De usædvanligt velbevarede rester af bygninger og de mange genstandsfund giver vigtige oplysninger om bebyggelsens fysiske og sociale struktur, udvikling og boligkultur samt om den materielle kultur.

Bogen gør rede for Nationalmuseets store udgravninger af både borgen og den ældre bebyggelse. Med udgangspunkt i resultaterne gives et nyt indblik i Danmarks historie i denne brydningstid og i de politiske og kulturelle forbindelser med Europa.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34536
Periode: Vikingetid
Sideantal: 543
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 30
Forfatter: Else Roesdahl, Anne Pedersen, Gordon Albøge, P.Gammeltoft, Søren M. Sindbæk, T. Hatting, K. Rosenlund, A.Dobat, Heid G. Resi, Helge Askvik, Hans Jørgen Madsen, Unn Pedersen, James Graham-Campbell, Ulf Näsman, J. C. Moesgaard, J.S.Jensen, S.Croix
Forlag: Nationalmuseet og Jysk Arkæologisk Selskab
Serie: Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.