Stok med kompas og hemmeligt rum

Stok med kompas og hemmeligt rum

Man kan sagtens gå med stok selvom man ikke er dårlig til bens. Denne stok af træ og med messinghoved er behagelig at gå med og bringer minder om en tid, hvor en mand skulle være velklædt, selvom han bare skulle spadsere en tur på volden eller på en længere tur med familien i Kongens Have eller i Dyrehaven.

Ud over stokkens helt åbenlyse praktiske brug, indeholder den også et par hemmeligheder. Hvis man skruer den øverste halvdel af knoppen, kommer et kompas til syne. Vældig belejligt, hvis man skulle have forvildet sig et sted hen, hvor der ikke er tydelige og velkendte vartegn.

Den anden hemmelighed gemmer sig længere nede under knoppen. Her kan den skrues fra hinanden og der afsløres et hulrum, som indeholder et reagensglas. Dette kan påfyldes hjemmefra med en styrkende drik, som man vil blive glad for og af under turen.

Materiale: Træ, messing, glas, metal, gummi
Mål (BxH) i cm: 4 x 97
Periode: Middelalder til nyere tid