• Lille vikingeglas
    Lille vikingeglas

Lille vikingeglas

168,00 DKK

Dette elegante vikingeglas hører til i den type af glas, som man kalder "tragtbægere", - det mest almindelige drikkeglas fra denne periode. Det kendes og er set med mange forskellige dekorationer og udtryk i hele Skandinavien. Faconen på glasset er blevet brugt til at fortælle og forklare noget om de såkaldte "germanske drikkevaner". De var nemlig nødt til at drikke til bunden var nået, da de af gode grund - qua glassets form - ikke kunne lægge det fra sig.

Den medfølgende glasholder i jern, som er spiralformet, er nemlig et nutidigt design for at imødekomme vore dages behov for et glas, der kan stå af sig selv. I vikingetiden drak man øl og mjød. Mjød var dog fremstillet bla. ved hjælp af honning og derfor ikke alle beskåret at nyde, mens øllet var meget lig smagen af øl i dag, dog tilsmagt og fremstillet med pors i stedet for humle.

Denne type vikingeglas kendes fra både Ribe, Birka og Hedeby og er hyppigt fundet i kvindegrave. Glasset har i sin tid sandsynligvis fundet sin vej til Skandinavien fra det Frankiske rige, og er blevet bragt hjem af vikingerne fra én af deres mange rejser.

Mjød kan i øvrigt købes i vores butik i Prinsens Palæ og koster 158 kr. Det smager som en mellemting mellem sherry og portvin, og er meget dejligt både som velkomstdrink og dessertvin. Kom ind og smag den dag du alligevel besøger museet. Det vil du ikke fortryde ...

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30747
Mål (BxH) i cm: Ca. 6,5 cm i diameter, 10,5 cm høj
Periode: Vikingetid
Rumfang: Ca. 5 cl

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer

Thorshammer
98,00 DKK