Håndlavet romersk skål fra 200-tallet

Enkel, superflot skål fra romersk jernalder fundet hér i Skandinavien. Den er oprindeligt blevet fremstillet i Køln, som i 200-tallet var under romersk herredømme.

Skålen med de fine cirkelformede sandslibninger og enkle linjer, og som oprindeligt har været et drikkeglas til mjød eller vin, er meget anvendelig til småkager, slik, konfekt, oliven, nødder ved et veldækket festbord, eller som en smukt indslag i hverdagen.

Vores historiske glas er mundblæste kopier af originale glasfund fra Europa, og de er alle fremstillet i hånden. De er dekoreret med alle de særlige kendetegn, der karakteriserer en given historiske periode, og et af kendetegnene ved et håndlavet glas er bl.a. det såkaldte punkt-mærke på undersiden af glasset. Der vil også altid være en vis variation i størrelse og godstykkelse.

Glasmassen er specielt designet til at efterligne gammelt glas. Nogle kemikalier, især metaloxider, er blevet tilsat for at få den rigtige farveskala. Glasmassen indeholder også i varierende grad små luftbobler og forskydninger i strukturen.

Alle disse særlige træk ved vores historiske glas betyder, at der sjældent vil være to helt identiske glas. Dette gør til gengæld hvert glas til et unikt håndlavet stykke brugskunst.

Materiale: Glas
Mål (BxH) i cm: Ca. 12 (diameter) x 9