Håndlavet glas fra Slotsfjorden i Kalmar

Dette elegante drikkeglas fra omkring 1400-tallet kommer fra Slotsfjorden i Kalmar, og er blevet fundet gennem arkæologiske udgravninger, som stod på i årene 1933 til 1935. Det specielle ved dette glas er måden det håndværksmæssigt er blevet til.

Hele glasset er nemlig blæst i ét stykke med undtagelse af de pålagte glastråde. Lige som så mange andre glas fra denne periode er dette elegante Slotsfjordsglas importeret til Sverige fra de forskellige glashytter i Böhmen. Meget velegnet til vand, vin og især champagne, og kan bruges til både hverdag og fest.

Vores historiske glas er mundblæste kopier af originale glasfund fra Europa, og de er alle fremstillet i hånden. De er dekoreret med alle de særlige kendetegn, der karakteriserer en given historiske periode, og et af kendetegnene ved et håndlavet glas er bl.a. det såkaldte punkt-mærke på undersiden af glasset. Der vil også altid være en vis variation i størrelse og godstykkelse.

Glasmassen er specielt designet til at efterligne gammelt glas. Nogle kemikalier, især metaloxider, er blevet tilsat for at få den rigtige farveskala. Glasmassen indeholder også i varierende grad små luftbobler og forskydninger i strukturen.

Alle disse særlige træk ved vores historiske glas betyder, at der sjældent vil være to helt identiske glas. Dette gør til gengæld hvert glas til et unikt håndlavet stykke brugskunst.

Mål (BxH) i cm: Ca. 11 x 19,5
Periode: Middelalder