Globusser af Jorden og Himlen

Kopi af to globusser fremstillet af den hollandske kartograf og geograf Gerardus Mercator i 1551. I renæssancen var det almindeligt at globusser blev solgt i par: én, der beskrev Jorden, og én, der beskrev Himlen. Nye globusser blev så fremstillet, når nye områder eller himmellegemer blev opdaget.

Mercator var stærkt inspireret af Galileo, Tycho Brahe, Copernicus og Kepler. Han er manden bag en cylindrisk kortprojektion, kaldet Mercatorprojektion, og sammen med produktionen af kort og globusser, satte det på sin vis både ham og Holland … på verdenskortet.

Globusserne er velegnede til at have hængende i et arbejdsværelse eller på juletræet. De kommer i en fin gaveæske.

Materiale: Plastik, nylon, metal
Mål (BxH) i cm: 8,5 cm i diameter