Kokeshi-bogmærker - Otte søde piger

Kokeshi-bogmærker - Otte søde piger

Her får du otte anderledes bogmærker i sarte pastelfarver og inspireret af de klassiske japanske kokeshi-dukker.

Oprindeligt var kokeshi-dukkerne helt enkle og udført i træ, med et hoved proportionelt større end kroppen og med helt enkle ansigtstræk. Kroppen var ofte dekoreret med blomstermotiver, til gengæld var dukkerne uden arme.

Kokeshi-dukkerne var i tiden før 2. verdenskrig forskelligt dekoreret, alt efter hvilken del af det nordlige Japan de kom fra. Men senere er der opstået en mere fri stil, hvor kunsthåndværkeren selv vælger motivet.

Kokeshi-dukkerne danner forbillede og er inspiration til en lang række figurer i moderne japansk popkultur.

Kokeshi betyder ’trædukke’ eller ’lille dukke’.

Materiale: pap, papir