Mintgrønt blødt bomuldstørklæde med solvognsmotiv

Lækkert mintfarvet bomuldstørklæde med smukt grafisk mønster i grønne og brune nuancer af den verdenskendte solvogn fra ældre bronzealder.

Solvognen fra ca. 1400 f.Kr. kom for dagen, da mosedrag ved Trundholm i Odsherred blev pløjet i 1902.

Den lille sekshjulede vogn lå splittet i mange dele, men det var ikke ploven alene, der havde sønderbrudt vognen. Da den blev lagt ud i mosen i Bronzealderen, må den have været ødelagt allerede. Stumperne lod sig dog sætte sammen til en lille figur af en solskive, der trækkes af en hest på en vogn.

Solskiven er fremstillet af to bronzeplader, der er støbt sammen, den ene side er dækket af et tyndt lag guld. Hesten er fint udformet med mønstre på forpartiet der danner øjne, manke og seletøj, et mesterstykke i støbeteknik. Det hele er samlet på et stel og skal ses som en hestetrukket sol, sat på en sekshjulet vogn.

Originalen er på Nationalmuseet og er et af de fineste fund fra Danmarks oldtid.

Periode: Bronzealder
Materiale: 100% bomuld
Mål: 100 x 100
Farver: Mintgrøn med mørke grønlige og brunlige nuancer