• Hindsgavldolken - forgyldt vedhæng
    Hindsgavldolken - forgyldt vedhæng

Hindsgavldolken - forgyldt vedhæng

1.198,00 DKK

Fantastisk smuk kopi af Hindsgavldolken. Udført i forgyldt sølv og med lædersnor.

I yngre stenalder nåede flintsmedene et meget højt teknisk niveau. Dolken fra Hindsgavl er med sin mindre end 1 cm tykke klinge et af vores fineste eksempler på flintsmedenes fremragende teknik i stenalderens slutning. I denne periode var knive og andre våben af bronze på vej ind i de nordiske områder, men flintsmedene i Norden viste, blandt andet med Hindsgavldolken, at de var konkurrence dygtige … i hvert fald en tid endnu.

Dolketypen kaldes for en ”fiskehaledolk” på grund af dolkens fiskehaleformede fæste og ligner i design de bronzedolke, der kom syd fra. Hindsgavldolken menes at være fra omkring 1800 f.Kr.

Hindsgavldolken blev fundet af en dreng på øen Fænø i Lillebælt i 1867. Øen tilhørte godset Hindsgavl og godsinspektøren købte dolken af drengen for en daler. I 1889 blev dolken deponeret på Nationalmuseet og i 1922 endelig købt af museet for 1000 kr. I dag er dolken stadig en af museets perler og kan tilmed ses på vores 100 kr-seddel.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 33363
Periode: Stenalder
Materiale: Forgyldt sterlingsølv, læder
Mål (BxH) i cm: 2,5 x 6,7; Kæde: ca. 60

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.