• Vedhæng med krystal - 20 mm.
    Vedhæng med krystal - 20 mm.

Vedhæng med krystal - 20 mm.

350,00 DKK

Sølvvedhænget er en smuk kopi fra en vikingeskat på Gotland. Den firdelte indfatning kan være et symbol på livets gang eller årstidernes skiften. 

De oprindelige slebne krystaller, fundet på Gotland, troede man i første omgang kun var til pyntet. Men de var perfekt slebne og kan have været brugt som forstørrelsesglas og brændeglas. Visse teorier foreslår endda at de i kombination kan have være brugt som en form for kikkert længe før, kikkerten, som vi kender den, blev opfundet.

Krystallerne var dog ikke slebet af vikingerne selv, men med en vis sandsynlighed udformet et sted i det byzantinske rige.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 31600
Periode: Vikingetid
Materiale: Sterlingsølv og bjergkrystal
Mål (BxH) i cm: 2

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.