Vedhæng i sølv med Yggdrasil - Livets træ

Yggdrasil, i den nordiske mytologi kendt som ”Livets træ" eller ”Verdenstræet”. Et enormt asketræ, hvis altid grønne krone når op til himlen, og hvis rødder ender i tre forskellige verdener.

Odins tilknytning til træet fremgår af navnet: "Yggdrasil" betyder "Yggs hest", og "Ygg(r)", som også betyder "den skrækkelige", er et af Odins mange tilnavne.

I Yggdrasils krone lever fire hjorte, Dain, Dvalin, Dunør og Durato, der æder træets blade. I toppen sidder ørnen Ræsvelg, der er en jætte i ørneskikkelse, som med vingeslag forårsager vind og storm, og på dens næb sidder høgen Vedfolner og skuer ud over verden. Vedfolner er det væsen, der er højest placeret i verden.

Et lille egern, Ratatosk, piler op og ned af stammen og er budbringer mellem ørnen Ræsvelg og dragen Nidhug, som ligger under Yggdrasil og gnaver i en af dets rødder.

Her er træets skønhed fanget i dette smukke vedhæng i sterling sølv.

Periode: Vikingetid
Materiale: Sterling sølv