• Hårspænde med Yggdrasil 'Livets træ'
    Hårspænde med Yggdrasil 'Livets træ'

Hårspænde med Yggdrasil 'Livets træ'

349,00 DKK

Yggdrasil, i den nordiske mytologi kendt som ”Livets træ" eller ”Verdenstræet”. Et enormt asketræ, hvis altid grønne krone når op til himlen, og hvis rødder ender i tre forskellige verdener.

Odins tilknytning til træet fremgår af navnet: "Yggdrasil" betyder "Yggs hest", og "Ygg(r)", som også betyder "den skrækkelige", er et af Odins mange tilnavne.

I Yggdrasils krone lever fire hjorte, Dain, Dvalin, Dunør og Durato, der æder træets blade. I toppen sidder ørnen Ræsvelg, der er en jætte i ørneskikkelse, som med vingeslag forårsager vind og storm, og på dens næb sidder høgen Vedfolner og skuer ud over verden. Vedfolner er det væsen, der er højest placeret i verden.

Et lille egern, Ratatosk, piler op og ned af stammen og er budbringer mellem ørnen Ræsvelg og dragen Nidhug, som ligger under Yggdrasil og gnaver i en af dets rødder.

Her er træets skønhed fanget i et smukt hårspænde i tin og en elegant formet træpind.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36353
Periode: Oldtid
Materiale: Lakeret tin og pind i valnøddetræ
Mål (BxH) i cm: Hårspænde: 8 x 5 Træpind: 12,5 lang x 1 (1 cm. i den tykke ende)

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer