Gubbebroche i bronze fra Bornholm

Gubbebroche i bronze inspireret af guldgubbefund på Bornholm.

Guldgubber er amuletter, kunststykker eller offergenstande fra jernalderen i Skandinavien. De er lavet af tyndt guldblik og ofte præget med motiver af mænd, kvinder eller par.

Guldgubberne, som denne er baseret på, er fra germansk jernalder og blev fundet på et stort bopladsområde i Ibsker, der i middelalderen kaldtes "Guldageren". Ved en større undersøgelse i 1986 og 1987 af boplads-lagene på Sorte Muld fandt man, foruden skår, tenvægte, smykker, lanser, glasskår, knive, denarer og dyreknogler, mere end 2.300 guldblikfigurer fra ca. 550-600 e.Kr.

Periode: Jernalder
Materiale: Bronze
Mål (BxH) i cm: 1,5 x 3

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.