Broche i sølv med helleristningsmotiv

Helleristninger var tidens tegninger i bronzealderen, som man bl.a. kan se eksempler på en del steder på Bornholm, men de er generelt meget udbredt i hele Skandinavien. Motivet her viser en bemandet båd. Originaltegningen ses på Tanums Hällristningsmuseum i Sverige.

Helleristninger er figurer og symboler ridset i eller malet på sten. Helleristningerne er kendt fra hele verden og man skelner mellem stenalderens jagtristninger og bronzealderens jordbrugsristninger. Sidstnævne er forbillede for smykket her.

Periode: Bronzealder
Materiale: Sterlingsølv