• Roskildekors med kæde
    Roskildekors med kæde

Roskildekors med kæde

6.999,00 DKK

Roskildekorset kom for dagens lys i 1806, da en kobbersmed købte en Kristusfigur i træ fra Roskilde Domkirke og savede hovedet af. Ud af en hulning i hovedet trillede en lille silkepakke, og inde i silken lå det dobbelte guldkors, besat med 15 ædelstene og 7 perler. Det byzantinske relikviekors indeholdt desuden en lille træsplint - måske fra Kristi kors?

Korset er udstillet på Nationalmuseet i København.

Kopiens perler er kulturperler, stenene er halvædelstene i samme farver som de originale, og smykket er udført i forgyldt sølv med kæde.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 35264
Periode: Middelalder
Materiale: Forgyldt sølv
Mål (BxH) i cm: 3,6 x 5,5

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer