• Veksøstagen i lille størrelse
    Veksøstagen i lille størrelse

Veksøstagen i lille størrelse

1.249,00 DKK

Veksøstagen er et unikt stykke kulturhistorie. Den har hængt i Veksø Kirke på Sjælland, som omtales første gang i 1370, men den ældste del af kirken er nok et par hundrede år ældre.

Med skib, kor og våbenhus fremstår kirken som en smuk gammel landsbykirke. På et tidspunkt før reformationen i 1536 har kirken erhvervet Veksøstagen. Den har sin ukendte historie i den katolske tid i Danmark. Man antager, at stagen, udover at have en dekorativ funktion, først og fremmest er anvendt i forbindelse med dåbsritualet.

Denne elegante, rustikke og mindre udgave af Veksøstagen, som du kun kan købe hér hos os, er smedet i støbejern og udarbejdet efter de originale tegninger fra Nationalmuseet, og den vil gøre sig godt som stemningsgivende element med sin rustikke stil og sit historiske udtryk. 

Den vil også tage sig smukt ud i den rigtige entré/hall eller det store køkken-alrum. Med stagen følger ét lys (helt hvidt) og en historisk beskrivelse, og stagen er pakket i original emballage designet specielt dertil. Også rigtig god som gaveidé til fødselsdag og jul. 

Den originale Veksøstage er smedet i jern og opbevares på Nationalmuseet i København.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37366
Periode: Middelalder
Materiale: Jern
Mål (BxHxD) i cm.: Ca. 8 x 57 x 6

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer