• Valkyrien fra Hårby
    Valkyrien fra Hårby

Valkyrien fra Hårby

499,00 DKK

Lille statuette udformet som en kopi af et smykke fundet ved Hårby på Fyn.

Det oprindelige fund er et af de mest unikke fund i Danmark i de sidste mange år. Figuren forestiller en valkyrie, en af de mytologiske kvindelige krigere, der hentede faldne krigere på slagmarken og bragte dem til Valhal.

Figuren er ca. 10 cm høj og monteret på en 2 cm stensokkel. Valkyrien er udstyret med sværd og et rundt skjold, så der er ingen tvivl om, at hun er klar til kamp. I kontrast til dette har hun store mandelformede øjne, en sød lille næse og en imponerende hestehale der går fra hovedet og langt ned af ryggen. I modsætning til andre smykker fra perioden er valkyrien tredimensionel, hvilket giver et helt unikt og detaljeret indblik i vikingetidens tøj- og hårmode.

Samtidig viser figuren, at valkyrierne ikke bare er noget, der er opdigtet efterfølgende, men virkelig var noget, vikingerne troede på.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30909
Periode: Vikingetid
Materiale: Forsølvet tin, sten
Mål (BxHxD) i cm.: 4 x 12 cm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer

Vikingehjelm
1.249,00 DKK
Guden Thor
248,00 DKK
Guden Odin
248,00 DKK