• Solvognen i bronze, original størrelse
    Solvognen i bronze, original størrelse

Solvognen i bronze, original størrelse

28.999,00 DKK

Solvognen fra ca. 1400 f.Kr. kom for dagen, da mosedrag ved Trundholm i Odsherred blev pløjet i 1902.

Den lille sekshjulede vogn lå splittet i mange dele, men det var ikke ploven alene, der havde sønderbrudt vognen. Da den blev lagt ud i mosen i Bronzealderen, må den have været ødelagt allerede. Stumperne lod sig dog sætte sammen til en lille figur af en solskive, der trækkes af en hest på en vogn.

Solskiven er fremstillet af to bronzeplader, der er støbt sammen, og den ene side er dækket af et tyndt lag guld. Hesten er fint udformet med mønstre på forpartiet, der danner øjne, manke og seletøj - et mesterstykke i støbeteknik. Det hele er samlet på et stel og skal ses som en hestetrukket sol, sat på en sekshjulet vogn. Solvognen anskueliggør forestillingen om, at solen på sin evige rejse blev trukket af en guddommelig hest.

Solvognen er efter alt at dømme fremstillet i Nord- eller Nordvestsjælland, næppe langt fra Trundholm Mose, hvor den blev nedlagt. Motivet med hesten, der trækker solen over himlen, var kendt i store dele af Norden, men stilen med de komplicerede spiraler, der udsmykker Solvognens solskive, kan knyttes netop til det danske område. Originalen kan ses på Nationalmuseet.

Kopien er i original størrelse og fremstillet i 100% bronze med 24 karat guld-dekoration på solskiven.

Leveringstid kan forekomme.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37283
Periode: Bronzealder
Materiale: Bronze, 24 karat guld
Mål (BxHxD) i cm.: 54 x 35 x 29 cm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer