Mandshoved og kranium fra renæssancen

Mennesket kom i centrum i renæssancen, og dermed fulgte en ny fokusering ikke alene på det enkelte individs liv, men også på døden. Fremstillinger af mennesket byggede på næsten videnskabelig iagttagelse, både når det gjaldt levende og døde. Dette lille mandshoved, som i dag kan ses på Nationalmuseet, er oprindelig udført i elfenben og stammer fra Det Kongelige Kunstkammer.

Denne smukke kopi i ben er håndlavet, og kan derfor variere i størrelse og udførsel.

Periode: Middelalder, Renæssance
Materiale: Koben