• Guldhorn i original størrelse - den korte model
    Guldhorn i original størrelse - den korte model

Guldhorn i original størrelse - den korte model

2.998,00 DKK

Denne kopi er det ene af de to guldhorn, som i dag befinder sig på Nationalmuseet og kan ses i vores oldtidsudstilling. Vores kopi er den korteste af de to horn. Guldhornet var udsmykket med fremstillinger af dyr og fabelvæsener, og med en runeindskrift, som lyder: ”Jeg Lægæst, søn af Holte, gjorde dette horn.”. Antagelig har hornet været anvendt i kultisk sammenhæng, måske som drikkehorn.

De to guldhorn blev fundet i Gallehus ved Møgeltønder, det første lange guldhorn af pigen Kirsten Svendsdatter i 1639. Det andet, korte horn blev fundet 95 år senere af husmand Jerk Lassen. Begge horn blev afgivet til Kronen og kom til Det Kongelige Kunstkammer. Herfra blev de stjålet i 1802 af en guldsmed, som indsmeltede dem og lavede bl.a. smykker af guldet.

Efter pågribelsen af tyven blev guldet tilbageleveret af køberne, hvorefter det atter indsmeltedes på Den Kongelige Mønt. Sådan forsvandt guldhornenes sidste rest, ca. 7,5 kg. guld i alt. Guldhornene er rekonstrueret med en vis usikkerhed efter tegninger fra 1600- og 1700-årene.

 

Læs mere om Guldhornene på Nationalmuseets hjemmeside

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 180081
Periode: Jernalder
Materiale: Messingbelagt resin
Mål (BxHxD) i cm.: ca. 12 x 14 x 45

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer

Odins ravn
798,00 DKK