• Sølvindlagt økse fra Mammen - postkort
    Sølvindlagt økse fra Mammen - postkort

Sølvindlagt økse fra Mammen - postkort

12,00 DKK

Et af de prægtigste fund fra vikingetiden er den ene af økserne fra Mammen-graven. Den er af jern med indlægninger af sølv. Øksen er dekoreret i den såkaldte Mammen-stil, opkaldt netop efter dette fund. Stilen er opstået i midten af 900-årene, og den lever videre til omkring år 1000. Motiverne på øksen kan både opfattes som kristne og hedenske.

På den ene side ses et træ-motiv. Det kan symbolisere det kristne Livets Træ eller det hedenske træ Yggdrasil. På den anden side ses en dyrefigur – måske Hanen Gyldenkam eller Fugl Fønix. Hanen Gyldenkam sidder, ifølge den nordiske mytologi, i toppen af træet Yggdrasil. Her vækker den hver morgen vikingekrigerne, og den vil gale ved Ragnaroks komme. Fugl Fønix er et kristent fabeldyr og et symbol på genfødsel.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36824
Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Vikingetid

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.