• Sølvbæger fra Jelling - postkort
    Sølvbæger fra Jelling - postkort

Sølvbæger fra Jelling - postkort

12,00 DKK

Det lille sølvbæger smykket med sammenslyngede dyr har givet navn til ”jellingstilen”. Bægeret blev fundet i 1861 i et plyndret gravkammer af træ i den nordligste af de to jellinghøje, rejst af Kong Gorm den Gamle over hans dronning Thyra Danebod.

Der er tale om en rejsekalk fra sen Vikingetid, som blev båret af kristne missionærer i det hedenske Nordeuropa. Bægeret er dog fremstillet i Norden, og må have tilhørt en af de første missionærer i Danmark. Originalen er på Nationalmuseet.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36823
Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Vikingetid

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.