Lur fra Brudevælte mose - postkort

De første lurfund blev gjort i 1797 i Brudevælte Mose i Nordsjælland. Ved tørvegravning i mosen fandt gårdmand Ole Pedersen ”6 krumme messing horn” – eller rettere, han fandt de øverste dele af lurerne. Godt en uge senere fandt han, i samme mose, de seks mundstykker der hørte til.

Således gik det til, at seks hele og velbevarede lurer første gang siden bronzealderen så dagens lys. De var dengang blevet nedlagt i mosen, omhyggeligt adskilt og sammenpakkede. Alle mundstykkerne var samlet i et bundt og bundet sammen med et flettet bånd. Fundet fra Brudevælte Mose var ikke blot det første fund at lurer, det var også det største.

Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Bronzealder

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.