Vilhelm Bjerke-Petersens ABC-plakat fra 1940'erne

Den danske maler Vilhelm Bjerke Petersen (1909-1957) er ophavsmand til denne plakat med ABC-motiv, der nu er genoptrykt for første gang siden sin oprindelige udgivelse. Museum Jorn, der har plakaten i sin samling, daterer den til efter 1940, og den er formentlig udført før 1948.

Vilhelm Bjerke Petersen er i dag mest kendt som surrealist, men havde, inden han blev det, også haft et ophold på Bauhaus-skolen og fik i sit korte liv afsøgt og udforsket en mængde kunstretninger, både på lærred og i skrift. En væsentlig udgivelse er bogen “Symboler i abstrakt kunst” fra 1933.

En oplagt gave til børneværelset, hvor koden til læsning og skrivning er ved at blive knækket.

PS. Plakaten er genoptrykt på lækkert, kraftigt og tonet papir og har en bred hvid kant på 6,5 cm. rundt om ABC-motiverne og måler inkl. denne 100 x 70 cm.

Mål (BxH) i cm: 100 x 70