Særudstillingen 'Tyskland' - 5 forskellige plakater

Det Tyskland, vi kender i dag, blev født for 30 år siden den nat, muren faldt mellem Øst-og Vestberlin 9. november 1989. I tiden efter skulle Tyskland finde fodfæste i skyggerne af rædsel og kaos siden 1933. Brudstykkerne af øst og vest og ikke mindst alle de udgaver af Tyskland, som har været der før, blev byggesten til et nyt land, der hviler på 1000 års historie og nationale erindringer.

Nationalmuseet markerer 30-året med udstillingen ”Tyskland”, som under navnet ”Germany: Memories of a Nation” blev kurateret af Barrie Cook fra British Museum. Sideløbende skrev British Museums tidligere direktør Neil MacGregor en bog med samme navn, og BBC lavede radioprogrammer baseret på bogen. Bogen er oversat til dansk, ”Tyskland. Erindringer om en nation”, og udkommer 9. november.

Nationalmuseets udstilling om Tyskland tager de besøgende gennem Tysklands mange politiske og kulturelle forandringer. Fra det Tysk-romerske rige, over det mørke 20. århundrede og til murens fald. Udstillingen præsenterer en mangfoldig samling af genstande, der fortæller historien om et sammensat land, hvor grænserne bevæger sig konstant. Både landegrænser og menneskers grænser.

Mål (BxH) i cm: 59,5 x 59,5

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.