Kasseformet Tissø-vedhæng i forgyldt sterlingsølv med kæde

Elegant og fint lille kasseformet vedhæng med indlægninger af rød emalje, som er en rekonstruktion fra et halssmykke oprindeligt lavet i guld. Smykket er fundet ved stormandsgården Tissø på Sjælland, som en del af en større vikinge-guldskat og er dateret til omkring år 600 e.kr. Vedhænget er forgyldt sterlingsølv og kæden på 50 cm. er i gulddoublé.

Periode: Vikingetid
Materiale: Forgyldt sølv
Mål (BxH) i cm: 3,6 x 5,5 + gulddoublé-kæde på 50 cm.