Juletræskurve - klippeark nr. 1 - Pindsvin, and og tudse

Den danske arkitekt, Hans Henrik Koch (1873-1922), som har stået for udformningen af dette klippeark, var bl.a. et usædvanligt matematisk og stereometrisk talent. Han ejede den sjældne egenskab at kunne forestille sig sammensatte former i plane udfoldninger.

Han havde en stor forkærlighed til børn og dyr, og det lod han komme til udtryk gennem et mangeårigt arbejde med legetøj, bl.a. juleklippeark. I 1925 blev det da også til en udmærkelse ved det franske Grandprix for netop hans legetøj, selvom hans hovedbeskæftigelse var arkitekturen.

På selve arket er der en brugervejledning til, hvordan man griber udklipning og sammensætning af julepynten an, - og striberne på arket er hankene til dyrene. Rigtig god fornøjelse.

Materiale: Papir
Mål (BxH) i cm: 49 x 35