Julekort med 'Juletoget' - klassisk lågekalender

Et dobbelt julekort med kuvert, der samtidig er en miniaturejulekalender med klassisk julemotiv.

For børn og barnlige sjæle kan december måned startes med en rigtig fin og nostalgisk julekalender med 24 låger, som har masser af glimmer på, og ikke kan fås mange steder i dag.

I dagens Danmark er julekalenderen bare én af forberedelserne til den med længsel ventede aften, juleaften. Julekalenderen er i dag en fasttømret tradition; men den er faktisk en af de nyere traditioner i den danske juls historie.

Den træder først ind på den danske julescene omkring år 1930. Som ved så mange andre af vore juletraditioner er også denne direkte importeret fra Tyskland. Den første låge i en dansk fremstillet julekalender blev åbnet 1. december 1932 eller måske 1933. Bag den første danske lågekalender stod firmaet I. Chr. Olsens Kunstforlag i København. Dette firma er sammen med papirfirmaet L. Levison Junior i København ansvarlig for indførelsen og udbredelsen af lågekalenderen i Danmark.

De første danske julekalendere er direkte kopier af tyske julekalendere. Det samme gælder de små motiver bag lågerne. Selv den dag i dag er mange danske julekalendere i deres formsprog en blanding af brødrene Grimm og Walt Disney.

Hér får du et julekalendermotiv med julemandens tog, der ankommer til byen med alle gaverne, som du kan glæde dine børn, børnebørn eller dig selv med.

Materiale: Pap og papirkonvolut
Mål (BxH) i cm: 10,5 x 14,5

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.