Halfdan Rasmussen: Julekalender for voksne

I Julekalender for voksne (1965) får såvel alvor som sprælskhed plads. Bogen er ikke en julekalender i traditionel forstand, men en digtsamling med 24 digte. Alle digtene er vinterdigte, men ellers breder de sig over forskellige temaer, barndomserindringer, ungdommens forelskelse, dernæst en række digte om angst, mørke, stilhed og død, efterfulgt af sprælsk vintererotik og hyldest til kvinden, der udmunder i det sidste digt, juleaftensdigtet,  om en frugtsommelig pige.

Det er ikke en frelser, der fødes, men et menneske, og det enkelte menneskes betydning er stor. Livet fornys, hver gang et menneske fødes. Det er da heller ikke juleevangelium, julepynt eller julegaver, der skaber juleglæden i Julekalender for voksne. Det er samværet med andre mennesker, erotikken, erindringerne om barndommen og samværet med børnene.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger af Ib Spang Olsen