Hyggelige Nyhavn - nu som håndlavet glaspynt

Skikken med at have et grantræ i stuen i Julen kom til Danmark i 1808, hvor det første træ blev tændt hos lensgrevefamilien på Holsteinsborg Gods på Sydsjælland. Som de fleste andre skikke kom også denne til os fra Tyskland, hvorfra man også importerede den første juletræspynt af glas i slutningen af 1800-tallet.

Her får du hyggelige Nyhavn transformeret til et fantastisk stykke julepynt. Glaskuglen er  fremstillet af dygtige glashåndværkere i Böhmen og Sydtyskland og efter de samme gamle stolte håndværksmæssige traditioner, som for 100 år siden. Det vil sige, at glasset mundblæses i form og forsølves herefter med et tyndt lag sølv indvendig. Herefter dekoreres toppen udenpå i hånden og pakkes, - også i hånden. Pynten leveres i en kraftig kartonæske.

Ideel som gave til værten eller værtinden, til udenlandske gæster eller som firmagave ...

Materiale: Glas, sølv
Mål (BxH) i cm: 8 cm i diameter