• Brun julespurv med fjerhale - håndlavet glaspynt
    Brun julespurv med fjerhale - håndlavet glaspynt

Brun julespurv med fjerhale - håndlavet glaspynt

129,00 DKK

Skikken med at have et grantræ i stuen til jul, kom til Danmark i 1808, hvor det første træ blev tændt hos lensgrevefamilien på Holsteinsborg Gods på Sydsjælland. Som de fleste andre skikke kom også denne til os fra Tyskland, hvorfra man også importerede den første juletræspynt af glas i slutningen af 1800-tallet.

Den elegante julespurv med de meget smukke hovedtegninger, som du ser på billedet, er fremstillet af dygtige glashåndværkere i Böhmen og Sydtyskland og efter de samme gamle stolte håndværksmæssige traditioner, som for 100 år siden. Det vil sige, at glasset mundblæses i form og forsølves herefter med et tyndt lag sølv indvendig. Herefter dekoreres toppen udenpå i hånden og pakkes, - også i hånden. Pynten leveres i en kraftig kartonæske.

Ideel som gave til værten eller værtinden, til udenlandske gæster eller som firmagave ...

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 32618
Periode: Nyere tid
Materiale: Glas, sølv
Mål (BxH) i cm: 19 x 7,5

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.