Industriens Vugge. Brede - et fabrikssamfund ved Mølleåen 1800-1956

Heftet fungerer som en introduktion til museets permanente udstilling i Brede Værk, men giver også et indblik i 1800- og 1900-tallets industri i området og fortæller, hvordan livet formede sig i det hierakisk opbyggede fabrikssamfund. Det er ofte storbyen, man forbinder med den industrielle epoke, men området langs Mølleåen er smukt og varieret landskab, og det virker paradoksalt at rygende fabriksskorstene før det 19. århundrede var et af Mølleåens kendetegn. Industriens vugge har man kaldt området, fordi Mølleåen dannede grundlag for den tidligste industrialisering i Danmark, hvor vandkraften allerede fra 1600-tallet blev udnyttet til massefremstilling af produkter. Bogens fremstilling er ikke grebet kronologisk an, men ønsker at give en helhedsforståelse ved at gå i dybden med et fabrikssamfund - Brede - fremfor at gennemgå hele området. Vægten er lagt på perioden fra 1800 og frem med to indfaldsvinkler: En belyser dagligdagen og arbejdslivet, fritiden og de indbyrdes relationer mellem forskellige livsformer, den anden undersøger, hvordan det lille fabrikssamfund indgik i den større verden.

Periode: Nyere Tid
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 21 x 27,5
Forfatter: Lykke Lafarque Pedersen, Niels Jul Nielsen, Ingeborg Cock-Clausen
Forlag: Nationalmuseet
Udgivelsesår: 1993

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.