Forgyldt romersk berlok med kæde

Forgyldt romersk berlok med kæde

Smuk og detaljeret berlok fra romersk jernalder fra omkring år 200-300. Den kommer fra det rige Juellingefund på Vestlolland. Det er et meget feminint og fint lille vedhæng, som gør sig rigtig godt i kæde som her eller som også kan bruges som et anderledes vedhæng i et armbånd.

En berlok, som oprindelig stammer fra det franske ord "brelogue", kan oversættes til at være en pyntegenstand af metal, porcelæn, elfenben eller lignende.

Periode: Jernalder
Materiale: Sterling sølv, forgyldning