• Vikingespillet Hnefetafl
    Vikingespillet Hnefetafl

Vikingespillet Hnefetafl

348,00 DKK

Nefatavl er et gammelt vikingespil, som er blevet genopdaget. Spillet havde sin glansperiode fra 700-tallet frem til 1000-tallet, hvor det blev fortrængt af skak. Vikingerne bragte spillet med sig på deres togter bl.a. til England, hvor man har fundet flere dele af spillet. Sidste gang, man kender til, at Nefatavl er blevet spillet i Norden, var i 1723, hvor det blev spillet i Nordsverige.

Nefatavl eller Hnefatafl, som det også benævnes i gamle manuskripter, betyder kongens bord eller bræt og er et taktisk spil for to spillere. Hver spiller har sin rolle. Den ene spiller skal slå kongen, mens den anden skal sørge for at bringe kongen i sikkerhed i en af de fire hjørner på brættet.

Spillet er i dag lavet ud fra den viden, man har fra forskellige fund og manuskripter. Spillet består af en stofdug, som er brættet, samt 13 hvide brikker (inkl. kongen) og 24 brune brikker. Hver figur er ca. 3 cm høj og kongen 4,5 cm. Spillereglerne på dansk, engelsk, tysk, fransk og japansk følger med spillet, som leveres i en flot æske med sølvtryk. Spillet henvender sig til voksne og børn fra 10 års alderen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37804
Periode: Vikingetid
Materiale: Karton, stof, resin
Målgruppe: 10+
Mål (BxHxD) i cm.: Æsken: 29,5 x 14,5 x 3

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.