Sjov nøglering med ægyptisk mumie

For en ægypter sluttede livet ikke med døden. Sjælene, Ka'en og Ba'en, levede videre, men ville dø, hvis legemet forsvandt. Derfor begyndte ægypterne ca. 2700 f.Kr. at balsamere de døde. Teknikken blev hele tiden forbedret, og den nåede sit højdepunkt ca. 800 f.Kr. Både dyr og mennesker blev bevaret som mumier.

Denne sjove nøglering kan være en oplagt anledning til at snakke om Ægyptens spændende historie, og besøge Nationalmuseets flotte ægyptiske udstilling, hvor man kan se genstande fra hele Ægyptens 3000 år lange historie. Du kan se mumier, amuletter, dragter og mange andre gravgaver, og få mere at vide om ægypternes ritualer for de døde og livet i underverdenen.

Periode: Antikken
Materiale: Polyester og nikkelfrit metal
Målgruppe: 5 - 100 år
Mål (BxHxD) i cm.: 6 x 15 (inkl. nøglering)