• IKKE PÅ LAGER
    MEN KAN BESTILLES
    Sejt slap watch - ur med den ægyptiske farao Tut-Ankh-Amon

'Slap watch' ur med den ægyptiske farao Tut-Ankh-Amon.

Uret som har sin oprindelse tilbage i 1990'erne fungerer således, at remmen fra at være strakt ud som på billedet, helt stift, herefter 'slås' rundt om håndleddet med den ene hånd. Det bevirker, at remmen automatisk 'krøller' rundt om håndleddets størrelse og form, og bliver på plads helt uden anden låsemekanisme. Super sjovt og meget populært blandt børn. Urets levetid er ca. 18 måneder.

Når man modtager uret, så virker det ikke, før man selv tænder for det, så at sige. Det gøres ved, at man trækker den løse rem væk fra urskiven. Under urskiven sidder der et lille klistermærke som skal fjernes, og herefter begynder uret at gå automatisk, da det er radiostyret.

Tut-Ankh-Amons blev konge over Ægypten i en alder af 8-9 år, og døde af ukendte årsager uden efterkommere som 17-18-årig. Hans berømmelse i nyere tid skyldes, at hans grav i Kongernes Dal i 1922 blev fundet urørt af den engelske ægyptolog og kunster Howard Carter med rigt gravudstyr og gyldne kister med kongens mumie. Mumien ligger stadig i Kongernes Dal, mens en stor del af genstandene fra graven findes på Det Ægyptiske Museum i Cairo, bl.a. kongens pragtfulde guldmaske.

Uret men den ægyptiske konge kan også være en oplagt anledning til at snakke om Ægyptens spændende historie, og besøge Nationalmuseets flotte ægyptiske udstilling, hvor man kan se genstande fra hele Ægyptens 3000 år lange historie. Du kan se mumier, amuletter, dragter og mange andre gravgaver, og få mere at vide om ægypternes ritualer for de døde og livet i underverdenen.

OBS. Der er lidt lysreflektion på fotoet af selve urskiven, som gør Tut-Ankh-Amons ansigt en smule uklart. Men i virkeligheden ses det rigtig fint og tydeligt.

Lager statusIkke på lager
På lager igen om:Uvis leveringstid
Periode: Antikken
Materiale: PVC og silikone