Nostalgisk og håndlavet dansk postkasse som sparebøsse

Den 24. december 1624 udstedte kong Christian IV en kongelig forordning, der markerede starten på det danske postvæsen. Indsamlingen og afleveringen af breve blev gradvist udbygget og forbedret. I begyndelsen af 1860'erne blev de første karakteristiske røde postkasser en del af bybilledet. Disse postkasser har næsten ikke ændret sig siden da, og kan nu ses overalt i Danmark.

Denne mini-postkasse er en dansk sparebøsse produceret af Glud og Marstrand i ca. år 1902, som er en kopi af den danske postkasse, hvor den original tekst oprindeligt siger: Postkasse - Forsendelserne må ikke indeholde penge - Tømmes næste gang (eksempelvis) kl. 12. På denne søde sparebøsse er teksten lavet om til: Pengepostkasse - Heri må ikke lægges falske penge - Tømmes efter behag.

Sparebøssen er produceret i Danmark, og er særdeles velegnet som gaveidé til den der gerne vil eje et stykke danmarkshistorie, og et typisk design-ikon fra det danske bybillede. Sammen med postkassen følger der selvfølgelig en lille nøgle til at åbne postkassen med.

Materiale: Metal
Målgruppe: 3 - 101 år