Dragesmykke - broche og vedhæng i ét

1.399,00 DKK

Smuk og elegant kopi af smykke fundet for ca. 80 år siden i Roskilde, - byen, der ved oldtidens slutning blev rigshovedstad. Her residerede Svend Estridsen og hans sønner, og smykkets ejer skal vel søges i kredsen omkring dem.

Et dyr af lidt ubestemmelig zoologisk herkomst, men ubestridelig elegance, undertiden omklamret af en slange, er et yndet motiv i den sene vikingekunst. Det ses på Jellingstenen, i tidens træudskæringer og i smykkekunsten - som denne broche også er et strålende eksempel på.

Med kristendommens indtog i Danmark kommer vikingetidens hedenske dyrekunst desværre til at vige for de kristnes planteornamentik efter en sekshundredårig udviklingsrække. Men den dør i skønhed. Brochen hér befinder sig i dag på Nationalmuseet.

Periode: Vikingetid
Materiale: Sterlingsølv