• IKKE PÅ LAGER
    MEN KAN BESTILLES
    Brakteat med hest og runeinskription - guld

7.798,00 DKK

Brakteat med hest og runer fra år 500. Mønten er svensk og fundet i Väsby i Skåne. Inskriptionen på brakteaten lyder: "Pilens kraft er skyttens virilitet igennem dyrets blod". Brakteater er ensidigt prægede hængesmykker af guld. Inspireret af de romerske kejsermedaljoner skabte man sine egne nordiske versioner. Mytologiske figurer, mandsportrætter og runeinskriptioner var almindelige motiver. Runeteksterne er ofte uforståelige, da smeden ikke selv kunne læse dem og derfor kom til at lave fejl!

Smykket er udstillet på Nationalmuseet i København.

Leveringstid må påregnes.

Lager statusIkke på lager
På lager igen om:Uvis leveringstid
Periode: Jernalder