• Vikingekongernes monumenter - 2 bøger om gravhøjene i Jelling TILBUD samlet pris 396 kroner
    Vikingekongernes monumenter - 2 bøger om gravhøjene i Jelling TILBUD samlet pris 396 kroner

Vikingekongernes monumenter - 2 bøger om gravhøjene i Jelling TILBUD samlet pris 396 kroner

396,00 DKK

I det første bind af to om vikingekongernes monumenter, gives en spændende beretning og samlet fremstilling af en række arkæologiske undersøgelser, der i tidens løb er gennemført i Nordhøjen, ligesom forfatteren nyfortolker Oldsagskommissionens og Frederik 7.s fund fra forrige århundrede.Sandsynligvis er det Kong Gorm, der omkring 958-59 begraves i Nordhøjen, og sønnen Harald Blåtand, der forestår opførelsen af dette hedenske gravanlæg. Da Kong Harald få år senere antager kristendommen, flyttes faderens jordiske rester til en kristen grav under en stor trækirke, Harald Blåtand også lader opføre i Jelling. Det hedenske familiemonument bliver til et kristent sådant via udbygninger, symmetrisk placeret omkring en stor runesten prydet af et kristusbillede.

 I det andet bind gennemgås og dokumenteres fundene fra udgravningerne i Nordhøjen i Jelling i 1820-21, 1861 og 1942, alle beskrevet i bind 1, og nye tolkninger fremlægges. Et af de mest kendte af de mange fund er sølvbægeret, dekoreret i vikingetidens "jellingestil". Konstruktionen af højen med gravkammeret, gravudstyret og andre genstande fremlægges detaljeret, både i tekst og illustrationer. To flotte bøger i stort format.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 110098
Periode: Vikingetid
Sideantal: 269 (første bind) 279 (andet bind)
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 24,5 x 33
Forfatter: Knud J.Krogh (bind 1) Knud J.Krogh og Bodil Leth-Larsen (bind 2)
Forlag: Nationalmuseet
Serie: Vikingekongernes Monumenter i Jelling
Udgivelsesår: 2007
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.