Sølv, blod & kongemagt - bag om vikingemyten

Sølv, blod og kongemagt er en detaljerig og underholdende fortælling om den periode af historien, vi kalder vikingetiden. Men det er også en ny og tankevækkende fremstilling af en fortid, som vi troede, vi kendte.

Gennem tre af den tids markante personligheder – kong Harald Klak af Danmark, skjalden Egil Skalle-Grimssøn fra Island og dronning Emma fra Normandiet – foldes hele historien ud om de dramatiske århundreder fra år 800 til cirka 1050. Bag disse personer udpeger bogen tre faktorer, der drev den historiske udvikling i Nordeuropa i perioden. Denne treenighed er: SØLV, BLOD & KONGEMAGT. Eller mere prosaisk udtrykt: handel, slægter og centralisering.

Tag med på togt gennem sølvrige handelsbyer, til kongers forhandlingsmøder og over bølgerne til bloddrivende slagmarker, når historiker Anders Lundt Hansen i veloplagt fortælleform giver en samlet forklaring på den skandinaviske ekspansion. Samtidig hæver forfatteren øksen over en af de bærende stolper i den danske identitet: vikingetiden. Bygget på et righoldigt materiale af de nyeste historiske og arkæologiske kilder viser bogen, hvordan forestillingen om vikingerne har stået i vejen for en forståelse af de begivenheder, der i så høj grad har formet Nordens og Europas historie.

Periode: Vikingetid
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 17,5 x 22,5