Møntbrug - Fra vikingetid til vendertogter

Denne bog fortæller historien om, hvordan betalingsformen i Danmark skiftede fra vikingetidens vægt- og naturalieøkonomi til udbredt brug af kongens mønt. Krige, afgifter, nye landbrugsmetoder, stærke biskopper og nye skibstyper gjorde de ca. 250 år, processen strakte sig over, til en turbulent periode, og overgangen til pengeøkonomi og begyndende nationalstatsdannelse var langtfra nem.

I bogen behandles alle møntfund fra Sjælland, Lolland og Falster. Det er dermed det første regionale studie, hvor danske møntfund gennem knap 250 år tolkes i både lokalt, nationalt og internationalt perspektiv

Periode: Vikingetid til middelalder
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver