Dragons of the Northern Seas - The Viking Age of Denmark

Catalogue from the first major Viking Age exhibition in China.

The exhibition aims to introduce a Chinese museum audience to the unique culture created by the maritime society of the Viking Age, c. 800-1050 AD, corresponding to the late Tang to early song dynasties in China’s history.
On display are prime examples of Viking jewelry, art and objects. The art of Viking Age shipbuilding is demonstrated with an exact modern replica, built at the ship yard of the Viking Ship Museum in Roskilde.

Dragons of the Northern Seas is initiated by the museums of the sister cities, Suzhou and Esbjerg. The exhibition is prepared in collaboration with the Suzhou Museum by a consortium of Denmark’s leading museums and research institution: Museum of South West Jutland, University of Aarhus, the Viking Ship Museum and the National Museum of Denmark, Together these institutions host some of the finest archaeological collections.

Periode: The Viking Age
Indbinding: Hardcover
Illustrationer: Photos in b/w and colour
Mål (BxH) i cm: 23,5 x 23,5