Klekkendehøj og Jordehøj - Restaureringer og undersøgelser 1985-90

Danmarks megalitgrave, dysser og jættestuer blev bygget for over 5000 år siden, og af dem, der ikke har været åbnet i de sidste 200 år, står mange intakte hen. Bogen fremlægger undersøgelser, der belyser de bygningsmetoder man anvendte på den tid, og beskriver 15 jættestuer og 32 stengrave. Det forfald, der i dag nødvendiggør restaureringsarbejder, skyldes hverken sårbarhed i konstruktionen eller nedbrydning af byggematerialerne, men de seneste 200 års udgravninger, der har gjort gravene tilgængelige for besøg af mennesker og dyr, hvilket har ført til erosion og skred. De uåbnede kamre står derimod intakte og vil kunne forblive sådan langt ud i fremtiden, hvis de får lov.

Periode: Stenalder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21,5 x 30