Tyskland - erindringer om en nation

I næsten halvandet århundrede har Tyskland været den centrale magt i Europa. For 30 år siden blev et nyt Tyskland skabt, da muren faldt. Men hvor godt forstår vi egentlig det nye Tyskland, og hvordan forstår det nye tyske folk sig selv?

Til forskel fra stort set alle andre europæiske lande kan man i Tyskland ikke fortælle én fælles national historie – fordi Tyskland geografisk og historisk altid har været ustabilt. Königsberg, hjemsted for Immanuel Kant, landets største filosof, hedder nu Kaliningrad og ligger i Rusland; Strasbourg, i hvis katedral Goethe mente at finde indbegrebet af tysk kunst og historie, ligger nu i Frankrig, og i hovedparten af de 500 år, som denne bog dækker, har Tyskland bestået af mindre politiske enheder med hver sin historie. Og en hvilken som helst komfortabel national historie, som tyskere måtte have fortalt sig selv før 1914, blev destrueret af begivenhederne i de følgende 30 år. Men selv om historien er fragmenteret, omfatter den mange erindringer, som de fleste tyskere har til fælles.

Med Gutenbergs opfindelse af moderne bogtrykkerkunst i 1400-tallet som afsæt, har Neil MacGregor udvalgt genstande og idéer, mennesker og steder, som stadig giver genklang i det nye Tyskland – porcelæn fra Dresden og murbrokker fra byens ruiner, Bauhaus-design og den tyske pølse, Karl den Stores krone og Buchenwalds porte – for at vise os nogle af de tyske nationale erindringer. Der er aldrig før skrevet en bog som denne om Tyskland.

Bogen er udgivet i forbindelse med åbningen på Nationalmuseet af en særudstilling af samme navn i november 2019.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 17 x 24
Forfatter: Neil MacGregor
Forlag: Gads Forlag
Udgivelsesår: 2019

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.