Surveys in 1961 on St. Thomas & St. Croix

The Royal Danish Academy of Fine Arts West Indian survey is based on a study trip in 1961 to the former Danish islands of St. Thomas, St. Jan and St. Croix. The purpose of the trip was to survey, draw and photograph buildings that were built while the islands were under Danish control (1671-1917), and particularly during the first half of the 19th century.

The authors have during this entire period been very interested in this particular part of the Danish colonial history and made yet another trip in 2001 in order to gather further material for the conclusion of the book. This book portrays the results of this trip, and contains information about the construction and utilisation of the buildings as well as information about their occupants, their owners, and (to some extent) their builders.

Based on studies of the archives, details of town planning and general construction are also explained in this richly illustrated work.

Periode: Modern Age
Indbinding: Hardcover
Illustrationer: Drawings and photos in b/w and colour
Mål (BxH) i cm: 25,3 x 30,6
Forfatter: Thorkel Dahl and Kjeld de Fine Licht
Forlag: Royal Danish Academy of Fine Arts
Udgivelsesår: 2005
Sprog: English

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.