Rejsen til Amerika - Jagten på lykken

Mellem 1850 og 1920 udvandrede omkring 300.000 danskere – godt 10 procent af den daværende befolkning - til Amerika for at begynde et nyt liv. De fleste byttede hårdt slid på bunden af det danske samfund til hårdt slid på den amerikanske prærie eller i storbyerne, men fik den frihed, de søgte – og byggede en bedre fremtid for deres børn.

Enkelte brød ud af fattigdommen og skabte et navn for sig selv i Amerika. Det gjaldt fx sønderjyden Jens Jensen, der blev en berømt landskabsarkitekt, cykelsmeden William S. Knudsen, der endte med at opbygge den amerikanske krigsmaskine under Anden Verdenskrig, og Louis Lassen, der endte med at opfinde burgeren.

’Rejsen til Amerika – Jagten på lykken’ er andet og sidste bind om de danske udvandrere til USA – en fortælling om store forventninger, tungt arbejde, stædighed, falske forhåbninger og – for nogles vedkommende – opfyldelsen af den amerikanske drøm. Det er en dokumentarisk fortælling stykket sammen af breve, dagbøger, erindringer, artikler, illustrationer, fotos og anden research i USA, Tyskland, England og Danmark.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 16,5 x 23,5
Forfatter: Ole Sønnichsen
Forlag: Gyldendal
Serie: Fortælligen om de danske udvandrere
Udgivelsesår: 2015

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.