Prinsens Palais - Det Kongelige Palais i Kalveboderne 1-2

Nationalmuseet nyder det privilegium at have til huse i Prinsens Palais ved Frederiksholms Kanal, en af hovedstadens smukkeste historiske bygninger og i sig selv både et prægtigt museumsstykke og et kulturhistorisk og arkæologisk studieobjekt af første rang. Palæet blev opført af Nicolai Eigtved i 1743-44, og der ligger i bygningens mure og interiører stadig rester af de bygninger, der lå her tidligere. Andre spor i mure og vægge fortæller om de mange forskellige formål, palæet har været anvendt til i det kvarte årtusinde, det har eksisteret i sin nuværende skikkelse. Bind 1 beskriver bygningshistorien, interiører, inventar, tidligere beboere og begivenheder, bind 2 udgøres af inventarieprotekoller og anden dokumentation. Smukt indbundet i kassette.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 31
Forfatter: Inge Mejer Antonsen