• IKKE PÅ LAGER
    MEN KAN BESTILLES
    Oplysningens verden - idé, historie, videnskab og kunst

Hvorfor var det Vesteuropa eller Nordvesteuropa, der efter middelalderen ekspanderede og blev globalt dominerende? Det er et ofte tilbagevendende spørgsmål i studiet af verdenshistorien. Mens renæssancen gav startskuddet til den globale europæiske dominans, er det ofte oplysningstidens idéverden, der bruges som begrundelse for fastholdelsen og udbredelsen af den europæiske dominans. Mens nogle af de andre civilisationer måske også kunne tilskrives elementer af en renæssance, synes oplysningstidens verdsliggjorte verdensopfattelse kombineret med et globalt udsyn og en voksende respekt for empiriske observationer at have været et helt specielt europæisk fænomen.

Søren Hindsholm Kristeligt Dagblad "Den flotte bog om renæssancen fra 2006 følger Aarhus Universitet nu op med en tilsvarende bog om oplysningstiden. Resultatet er særdeles vellykket, og her er en oplagt gaveidé til den læser, der nyder at være velorienteret og at få en stor læseoplevelse.

"Martin Hjelmborg lektørudtalelse "Guf for historisk interesserede af enhver slags, med og uden faglig baggrund, der vil have alle aspekter med af denne afgørende periode af Vestens historie og kultur. Bogen er også særdeles anvendelig som leksikon med de fyldige emne- og personregistre som indgange til værket. Bogens særdeles smukke layout og udseende sælger nærmest sig selv.

Kirsten Gomard Kontur "Bogen er omfattende og kommer vidt omkring. Det er ikke så lidt, man ved om oplysningstiden på Aarhus Universitet (...).. det er fornemt, at en institution som Aarhus Unviersitet på den måde bruger ressourcer på at formidle den viden, der findes og udvikles på institutionen, til bredere kredse.

Lager statusIkke på lager
På lager igen om:Uvis leveringstid
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver