Nyboder - Det frie folk 1750 - 1850

De oprindelige enetages hvidkalkede1600-tals matrosboder i Nyboder havde blyindfattede små ruder, skodder, stengulv samt fælles åbent ildsted og hver husede to familier, en til gaden og en til gården. Husene opførtes under Christian IV i 1630’erne som en lille planlagt by for mandskab i Søetaten. Nyboder blev anlagt inden for voldene syd for Grønlands Plads nær Østerport.

Men fra 1700-tallet og 1800-tallet stod Søetatens bygmestre på Gammelholm for vedligeholdelse og nybyggeri i Nyboder, og arkitekter som Philip de Lange, Rosenberg, Harsdorff, Meyn, Boye Magens, Friis, Malling og Schmidth formede gennem 100 år området med de karakteristiske gule husrækker, som vi kender i dag.

I denne smukt illustrerede bog fortæller Ida Haugsted, som selv voksede op i Nyboder i 1940’erne-50’erne, den spændende historie om stedets omskiftelige historie, hvor der gennem flere hundrede år har boet folk med tilknytning til Flåden og Holmen.

Arkitekturfotograf Viggo Jørgensen har stået for mere end hundrede nyoptagelser, og Ida Haugsted har været på jagt i arkiverne efter oplysninger og historiske billeder af bygninger og folk fra Nyboder gennem tiderne.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 24 x 28
Forfatter: Ida Haugsted